Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
19.11.2018  

Tradicionalni slovenski zajtrk na veleposlaništvu RS v Kopenhagnu

 Slovensko veleposlaništvo v Kopenhagnu je v petek, 16.11.2018 za slovensko skupnost, prijatelje Slovenije in zaposlene na veleposlaništvu pripravilo tradicionalni slovenski zajtrk. Postregli smo s slovenskim medom, maslom in mlekom ter jabolkami. Slovenski zajtrk smo izkoristili tudi za promocijo slovenskega medu in 20. maja, ki je bil v letošnjem letu razglašen za svetovni dan čebel.

Vsak tretji petek v novembru se v Sloveniji obeležuje dan slovenske hrane in na ta dan v številnih izobraževalnih in drugih institucijah poteka tradicionalni slovenski zajtrk. Glavni cilj oziroma namen razglasitve takšnega dne je podpora lokalnim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane in spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju.