Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
01.08.2018  

Vabilo podjetjem za udeležbo v poslovno-razvojni delegaciji s področja robotike na Danskem, 9. do 11. september 2018

Ministrstvo za zunanje zadeve RS, skupaj z Javno agencijo SPIRIT Slovenija, Kompetenčnim centrom Roboflex ter Strateško-razvojnim inovacijskim partnerstvom Tovarne prihodnosti organizira poslovno-razvojno delegacijo slovenskih podjetij in institucij v Odense na Danskem, od 9. do 11. septembra. Udeležba v delegaciji je namenjena slovenskim podjetjem in institucijam, ki se ukvarjajo z razvojem robotike in avtomatizacije in vpeljavo le-teh v svoje proizvodne procese in se želijo udeležiti poslovnih mreženj z mednarodnimi strokovnjaki ter obiskati danski sejem robotike R-18. 

 Udeleženci poslovno-razvojne delegacije bodo imeli možnost spoznati člane in predstavnike Danskega združenja inženirjev (IDA), The Maersk Mc-Kinney Moller Institute, RoboCluster, LHConsult in Odense Robotics ter obiskati sejem robotike R-18, ki ga bosta 11. septembra 2018 otvorila župan mesta Odense Peter Rahbæk Juhl in danski minister za zunanje zadeve Samuelsen.

Slovenskim akterjem s področja robotike bo namenjen poseben dogodek, kjer bodo danskim partnerjem predstavili svoje dosežke in rešitve.

 Danski partnerji pri organizaciji so Dansko združenje inženirjev (IDA), RoboCluster - nacionalna inovacijska mreža, ki združuje dansko strokovno znanje na področju raziskav, razvoja in oblikovanja robotike ter organizatorji sejma robotike R-18

Slovenska podjetja in institucije vabimo, da izkažejo svoj interes za sodelovanje v delegaciji z izpolnjeno elektronsko prijavnico v angleškem jeziku do petka 3.8.2018. Povezava do javnega poziv za prijavo v delegacijo: https://www.izvoznookno.si/Aktualno/Poslovno_razvojna_delegacija_s_podrocja_robotike_na_Dansko_Odense_9_11_september_2018_22603.aspx.