Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
14.06.2018  

Poslovilna avdienca za veleposlanika in soprogo pri danski kraljici

Veleposlanik Kajzer je v družbi soproge v zelo svečanem vzdušju opravil poslovilni obisk v kraljevi palači, kjer ga je v avdienco sprejela danska kraljica Margareta II. Pogovor s kraljico in njenimi najožjimi sodelavci na kraljevem dvoru je potekal o dvostranskih odnosih in globalnih temah kjer je danska kraljica izrazila podporo aktivnostim Slovenije za zaščito čebel.
Veleposlanik Kajzer je ob oceni odnosov med državam dejal, da ga zelo veseli, da nam je s skupnimi napori uspelo okrepiti gospodarsko sodelovanje md državama, ki sta partnerki v EU in zaveznici v NATO. Pri tem je dodal, da smo vseli, da smo v vseh državah Skandinavije razširili mrežo konzulatov, in kjer smo Danskem nedavno odprli se dodatni konzulat v mestu Roskilde, ki ga vodi pro-aktivni častni konzul.
Ob tem je veleposlanik, ki je izrekel zahvalo sodelavcem na veleposlaništvu in pa soprogi, ki se je kot karierna diplomatka tekom mandata zelo angažirala za interese Slovenije posebej pri promociji turizma in gospodarskega sodelovanja, dejal, da je zelo ponosen, da smo še utrdili podobo Slovenije kot zaupanja vredne partnerke. Pomembno je, da smo okrepili sodelovanje s slovensko skupnostjo, in da smo razširili krog prijateljev Slovenije saj je to zelo pomembno za nadaljnjo poglobitev partnerskega odnosa med državama.