Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
05.12.2013  

Veleposlanik Kajzer danes v Oslu svečano predal poverilnice kralju Norveške Haraldu V

Veleposlanik Kajzer je danes v kraljevi palači v Oslu svečano predal poverilnice kralju Norveške Haraldu V. V krajši avdienci in osebnem pogovoru je veleposlanik norveškemu monarhu prenesel najlepše pozdrave tako predsednika republike Slovenije kot celotnega slovenskega naroda z najboljšimi željami za prosperiteto Norveške ter za nadaljnji razvoj in krepitev odnosov med obema državama in narodoma. 

Ob tem je veleposlanik na kraljevo željo tudi predstavil ključne razvojne izzive, ki so pred Slovenijo ter načrtovane prioritete delovanja veleposlaništva, kjer bomo v prihajajočem obdobju še več pozornosti namenjali krepitvi prepoznavnosti in že doslej zelo pozitivne podobe Slovenije v tej prijateljski nordijski državi, vse s ciljem, da se okrepi gospodarske, in druge vidike sodelovanja ter da se še razširijo krogi prijateljstva med državama. 

Norveški kralj je v pogovoru, ki je potekal v zelo odprtem in prijateljskem vzdušju izpostavil njegove izjemno pozitivne vtise iz njegovega državniškega obiska v Sloveniji v letu 2011, kjer ga je spremljala zelo številna gospodarska delegacija. Ob zaključku pogovora je veleposlaniku ponovno izrekel dobrodošlico ter obenem zagotovil tudi njegovo osebno podporo našim skupnim prizadevanjem za nadaljnjo rast in krepitev prijateljskih odnosov med državama in obema narodoma.