Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
04.12.2012  

Predstavitev Slovenije kot turistične destinacije, 30.11. 2012 v Kopenhagnu

V organizaciji Veleposlaništva RS v Kopenhagnu, Slovenske turistične organizacije, Turizma Bled in Adrie Airways je 30. novembra 2012 v rezidenci slovenskega veleposlanika Bogdana Benka v Kopenhagnu potekala predstavitev Slovenije kot turistične destinacije.

Predstavitve se je udeležilo 29 predstavnikov danskih in švedskih turističnih organizacij, turističnih združenj in novinarjev. Cilj dogodka je bil spodbuditi večje povpraševanje in dvig števila skandinavskih gostov ter njihovih prenočitev v Sloveniji.

Udeležence predstavitve je nagovoril g. Janez Fajfar, župan Bleda. Skandinavskim turističnim organizacijam so Slovenijo v sliki in besedi predstavili: mag. Karmen Novarlič, vodja Oddelka STO za pospeševanje prodaje, ga. Eva Štravs Podlogar, direktorica Turizma Bled, Tomaž Škofic, direktor prodaje in trženja AA, g. Ivan Matošič, prodajni menedžer Sava Hotels & Resorts in g. Matej Drobnič, direktor slovenske potovalne agencije Medico TA. Dogodka se je udeležil tudi g. Mark Anžur , komercialni direktor Adrie Airways in g. Ante Cvitan, generalni predstavnik AA na Danskem.

Poslovnemu delu promocije je sledilo mreženje med slovenskimi in skandinavskimi partnerji ter pokušina slovenskih kulinaričnih dobrot in vin.

Promocijski projekt vseh vpletenih partnerjev dokazuje uspešno sodelovanje slovenske gospodarske diplomacije.