Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
01.10.2013  

Obisk učencev in profesorjev OŠ Dobravlje na veleposlaništvu Slovenije na Danskem

Veleposlaništvo Slovenije v Kopenhagnu so obiskali učenci devetega razreda in profesorice OŠ Dobravlje. OŠ Dobravlje iz Vipavske doline sicer že šesto leto sodeluje z dansko šolo Vallekilde Hoerve Friskole, kjer slovenski devetošolci iz Slovenije vsako jesen potujejo na Dansko, njihovi danski prijatelji pa so vsako spomlad gostje v Vipavski dolini.

 


Veleposlanik Kajzer, ki je s sodelavkami na veleposlaništvu sprejel mlade goste, je v pozdravnem nagovoru na kratko predstavil vlogo in pomen veleposlaništva Slovenije, ki skupaj pokriva celotno nordijsko-skandinavsko regijo. Na kratko je povzel tudi prioritete v delovanju, kjer se veleposlaništvo med drugim zelo trudi, da se okrepijo in razširijo krogi prijateljstva med Slovenijo in Dansko.

 

V tem smislu se je veleposlanik tudi zahvalil mladim gostom in profesoricam za njihov prispevek k temu, da se prijateljsko sodelovanje med našima dvema državama še krepi. Kot je poudaril sodelovanje med državama ni utemeljeno samo na stikih med uradnimi organi, ampak dejansko počiva na odnosih med ljudmi, kjer je vloga mladih izjemno pomembna.