Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
17.09.2013  

Srečanje veleposlanika z vodstvom podjetja Gorenje Group Nordic

Veleposlanik Tone Kajzer je na našo pobudo obiskal sedež podjetja Gorenje Group Nordic s sedežem v Kopenhagnu in se srečal z direktorjem ter ožjim vodstvom podjetja, ki deluje na Danskem od leta 1976. V pogovoru z vodstvom podjetja so bile predstavljene aktivnosti Gorenja na Danskem in na ostalih skandinavskih trgih. Skupina Gorenje, ki v Skandinaviji deluje zelo uspešno si prizadeva, da bi tržni delež na segmentu proizvodov gospodinjskih aparatov, v sedanjih zaostrenih konkurenčnih pogojih, še povečali.

V pogovoru z direktorjem podjetja je veleposlanik Kajzer predstavil tudi akcijski načrt delovanja veleposlaništva, kjer posebej pomembno mesto prestavljajo tudi aktivnosti gospodarske diplomacije. V tem smislu je vodstvu podjetja zagotovil, da lahko računa na aktivno podporo veleposlaništva, obenem pa se je zavzel za preučitev možnosti za izvedbo nekaterih konkretnih projektov sodelovanja, kjer bi skozi sinergije dosegli tako pozitivne rezultate v smeri krepitve položaja podjetja Gorenje na nordijskih trgih, obenem pa bi promovirali tudi bolj ciljno usmerjeno prepoznavnost Slovenije. Dejstvo je namreč, da so na nordijskih trgih še številne možnosti za krepitev sodelovanja tako na gospodarskem kot tudi na drugih področjih sodelovanja.

Vodstvo podjetja je v tem smislu pozdravilo predlog veleposlanika za sodelovanje, kjer bi lahko morebiti nekatere skupne promocijske aktivnosti realizirali že konec letošnjega, oz. v začetku prihodnjega leta. Več podatkov o podjetju Gorenje Group Nordic je sicer dosegljivih na spletnem naslovu Gorenja Group Nordic. http://www.gorenjegroupnordic.com/