Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
16.09.2013  

Predaja kopij akreditivnih pisem v Ministrstvu za zunanje zadeve Danske in nastopna srečanja veleposlanika Kajzerja

Veleposlanik Tone Kajzer je delo v Kopenhagnu nastopil dne 12. avgusta, ko je pristojnim v Ministrstvu za zunanje zadeve Danske tudi predal kopije poverilnic. V mesecu dni od nastopa dela je opravil tudi predstavitveno srečanje v kabinetu danske predsednice vlade, kjer je beseda tekla tudi o konkretnih aktivnostih in stikih skozi katere bosta Danska in Slovenija v prihajajočem obdobju krepili sodelovanje.


Veleposlanik je poleg udeležbe na srečanju regionalne pisarne Svetovne zdravstvene organizacije v Kopenhagnu, kjer je sodeloval na pripravljalnem srečanju za konferenco WHO v Turčiji, v mesecu dni od nastopa dela opravil številna predstavitvena srečanja v diplomatskem zboru. Srečal se je tako z Doyenom diplomatskega zbora veleposlanico Pakistana ter ostalimi kolegi veleposlaniki, ki že dlje časa delujejo na Danskem. Posebej zanimiva in koristna so bila srečanja s kolegi iz srednje-evropske regije, tudi z veleposlaniki držav V4, kjer je beseda tekla o možnostih krepitve t.i. med-regionalnega sodelovanja.

Veleposlanik Kajzer se je srečal tudi z vodjo predstavništva Evropske komisije na Danskem kjer je beseda tekla o možnostih za sodelovanje v sklopu različnih dogodkov, predavanj in kulturnih prireditev, ki bi jih lahko organizirali v prostorih predstavništva EK v Kopenhagnu.


V prihodnjem tednu se bo veleposlanik, ki si je kot eno osnovnih prioritet zadal delo na krepitvi gospodarskih stikov med državama in celotno nordijsko-baltsko regijo srečal tudi s predstavniki nekaterih slovenskih podjetij, ki so aktivna na tem  trgu ter s predstavniki danskih uradnih institucij med drugim tudi v t.i. Trgovinskem Svetu Danske - kjer bo predstavil konkretne zamisli kako skozi pospešeno internacionalizacijo slovenskega gospodarstva krepiti sodelovanje z Dansko in celotno regijo v prihodnje.