Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
22.07.2013  

POSLOVNI IMENIK

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu si v okviru svojih dejavnosti prizadeva tudi za čim tesnejše sodelovanje slovenskih poslovnežev in poslovnih ustanov Slovencev zunaj meja RS s slovenskim gospodarstvom. V ta namen smo - poleg številnih dejavnosti zamejskih gospodarskih ustanov - tudi sami pripravili že več konferenc (z njimi se lahko seznanite na povezavi:

http://www.uszs.gov.si/si/znanost_mladi_gospodarstvo/gospodarstvo/aktivnosti_v_letu_2012_in_2013/) .

Po dolgotrajnih prizadevanjih pa smo na naši spletni strani objavili tudi POSLOVNI IMENIK, dostopen preko http://www.uszs.gov.si/si/znanost_mladi_gospodarstvo/gospodarstvo/poslovni_imenik_slovenskih_podjetnikov_poslovnezev_in_poslovnih_klubov_zunaj_rs/

Na njem so imena, nazivi oziroma podatki o stikih s tistimi slovenskimi poslovneži, podjetniki in poslovnimi ustanovami, ki so nam doslej dovolili objavo svojih podatkov.

Na prvi pogled se bo zdel imenik komu skromen, pa vendar - predstavlja vsaj začetek; poleg tega pa vsebuje tudi kar nekaj poslovnih ustanov, ki imajo svoje imenike lastnih članov, ti pa svoje prijatelje in sodelavce itd., tako da se za trenutno videnim številom naslovov skriva še dobršen del ledene gore...

S pomočjo imenika se bodo med seboj povezovali sami slovenski podjetniki širom sveta, slovenska podjetja in ustanove bodo preko imenika lažje vzpostavljale stik z njimi, po drugi strani pa bo tudi za same rojake, ki živijo in poslujejo zunaj meja RS, tak imenik nova vez z matično domovino in njenim gospodarstvom - namreč, zakaj pa ne bi svojega "slovenstva" udejanjali tudi preko poslovnega sodelovanja z matico...?!

Vse rojakinje in rojake ter prijatelje Slovenije, ki poslujejo zunaj meja Slovenije, pa svoje ime pogrešajo na imeniku, Urad Vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu prisrčno vabi, da se pridružijo tej rastoči spletni družini. Svoje podatke in dovoljenje za njihovo objavo lahko vpišejo na priloženi obrazec, ki ga skeniranega pošljejo na naslov: zvone.zigon(at)gov.si .

Ker je še posebej v tujini meja med gospodarstvom in znanostjo zelo tanka, vabimo tiste, ki menijo, da sodijo bolj med raziskovalce, znanstvenike ali umetnike kot pa poslovneže, da izpolnijo drugi obrazec, namenjen znanstvenikom - na naši spletni strani namreč že dlje časa hranimo tovrsten imenik, ki pa bi ga seveda radi obogatili z novimi imeni.

Obrazca za prijavo sta v prilogi.

https://www.lamp.gov.si/mzz_dkp/fileadmin/user_upload/dkp_31_vko/Obrazec_za_vpis_v_Poslovni_imenik.doc

https://www.lamp.gov.si/mzz_dkp/fileadmin/user_upload/dkp_31_vko/obrazec_za_prijavo_znanstveniki.doc