Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
10.11.2017  

Udeležba veleposlanika na srečanju z danskim zunanjim ministrom

Veleposlanik Kajzer se je na povabilo estonskega kolega udeležil srečanja veleposlanikov članic EU z danskim zunanjim ministrom Andersom Samuelsnom. Na srečanju je beseda tekla o sodelovanju na EU ravni, pri tem pa so bila obravnavana tudi vprašanja povezana s procesom Brexit, migracijami, in s prihodnostjo EU.

Veleposlanik Kajzer je pri tem na kratko govoril z danskim ministrom, kjer je bilo potrjeno, da je ministrov nedavni obisk v Ljubljani še okrepil sodelovanje med državama.

Minister Samuelsen je pri tem, ko je ponovno predstavil kandidaturo Danske za EMA, in ko je spregovoril o danskih stališčih vezano na prizadevanja za socialno odgovorno in vključujočo ter mednarodno konkurenčno EU povezavo, predstavil še danske zelo pozitivne izkušnje z imenovanjem t.i. Tech veleposlanika. Tech veleposlanik, ki je bil v MZZ Danske imenovan konec letošnjega poletja skrbi za stike s tehnološkimi velikani in je po besedah ministra v zadnjih mesecih že prispeval k odločitvam podjetij kot so Google, Facebook in ostalih, da okrepijo investicijsko prisotnost na Danskem, in sodelovanje z dansko poslovno skupnostjo.