Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
02.05.2017  

Predvajanje slovenskega filma "Pod gladino" v Helsinkih

Veleposlanik Kajzer in soproga sta se na predvečer svečane večerje v predsedniški palači v Helsinkih udeležila slovenskega filmskega večera, ki je potekal v predstavništvu Evropske komisije v sklopu Evropskega filmskega tedna in v kontekstu obeleževanja obletnice programa Erasmus. Pred predstavitvijo slovenskega filma "Pod gladino" je prisotne nagovoril veleposlanik Kajzer, ki se je zahvalil za priložnost za predstavitev slovenskega filma.

Ob tem, ko je na kratko predstavil najpomembnejše sporočilo filma, ki se ukvarja s fenomenom dokazovanja krivde in posledično zaupanja, je izpostavil pomen krepitve evropske kulturne identitete in dosežkov, ki smo jih skozi tesno sodelovanje dosegli znotraj evropskega prostora. Pri tem je prav program Erasmus odprl vrata mnogim mladim generacijam in jim skozi študij v drugih članicah EU omogočil nova znanja ter spoznavanje kultur drugih evropskih narodov.

Ogleda slovenskega filma, kjer je veleposlanik v nagovoru izpostavil tudi odlične odnose med Slovenijo in Finsko, ki v letošnjem letu obeležujeta 25 let od sklenitve diplomatskih odnosov, se je udeležilo veliko povabljenih gostov, med drugimi tudi vodstvo društva slovensko-finskega prijateljstva Slovenia Seura ter drugi prijatelji Slovenije.