Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
06.08.2020  

Slovenski oblikovalci na razstavi 3daysofdesign na Danskem

V sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Kopenhagnu, SPIRIT Slovenija in Centrom za kreativnost Muzeja za arhitekturo v Ljubljani se bodo med 3. in 5. septembrom 2020 na  mednarodni razstavi oblikovanja 3daysofdesign v Kopenhagnu na Danskem, predstavili slovenski oblikovalci.

Razstava 3daysofdesign je eden izmed najpomembnejših dogodkov na področju sodobnega oblikovanja na Danskem in v Nordijski regiji. Glavni temi letošnje razstave 3daysofdesign sta krožno gospodarstvo in trajnostni razvoj. Slovenski razstavljavci se bodo predstavili na razstavi z naslovom "Krog", ki so jo zasnovali na Centru za kreativnost Muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani. Lokalno pridelani materiali, ročna obrt in trajnost so v središču slovenske razstave, ki ponuja odličen vpogled v dosežke sodobnega slovenskega notranjega oblikovanja. Izdelki, ki bodo razstavljeni, so izdelani v Sloveniji in so rezultat dolgoletnih izkušenj in znanja domače obrti ter razvoja naprednih tehnologij izdelave trajnostnih proizvodov.   

Slovenska podjetja so bila izbrana na osnovi poziva, ki ga je objavila javna agencija SPIRIT Slovenija, ki poleg Ministrstva za zunanje zadeve in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, tudi finančno in organizacijsko podpira projekt. Izbranih je bilo osem slovenskih podjetij: Donar, Folds, Kauch, Lepu, Ooh Noo, Sence, Tiba, GUÏANA.

Program:

Četrtek, 3. septembra 2020

11:45 – 12:30
Organiziran obisk razstave slovenskega sodobnega oblikovanja "Krog" za novinarje

Lokacija: Veleposlaništvo RS v Kopenhagnu, Amaliegade 6, 1256 Kopenhagen K

15:40 – 16:25
Organiziran obisk razstave slovenskega sodobnega oblikovanja "Krog" za arhitekte

Lokacija: Veleposlaništvo RS v Kopenhagnu, Amaliegade 6, 1256 Kopenhagen K

16.30 - 18.30
Otvoritveni sprejem slovenskega sodobnega oblikovanja "Krog"

Sprejem je odprt za zainteresirano javnost. Rezervacije ni potrebna, prostor pa je omejen in bo na voljo na podlagi first-come first serve basis.

Lokacija: Veleposlaništvo RS v Kopenhagnu, Amaliegade 6, 1256 Kopenhagen K


Sobota, 5. September 2020

12.30-14.00
Zaključni dogodek slovenskega sodobnega oblikovanja "Krog"

Dogodek je odprt za zainteresirano javnost. Rezervacije ni potrebna, prostor pa je omejen in bo na voljo na podlagi first-come first serve basis.

Lokacija: Veleposlaništvo RS v Kopenhagnu, Amaliegade 6, 1256 Kopenhagen K