Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
02.03.2011  

ZAKONODAJNI REFERENDUM O MALEM DELU

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Kopenhagnu obvešča Slovence na Danskem, Norveškem, Islandiji in v Litvi, da je skladno z določbami 28. člena Zakona o evidenci volilne pravice (Uradni list RS, št. 1/07 – ZEVP-1-UPB1) razpisan zakonodajni referendum o Zakonu o malem delu (ZMD). Za dan glasovanja na referendumu je določena nedelja, 10. april 2011. Želimo vas opozoriti, da poteka postopek uresničevanja volilne pravice pri referendumu nekoliko drugače kot pri volitvah, saj vam Državna volilna komisija ne bo po uradni dolžnosti poslala volilnega gradiva po pošti.

Če želite glasovati na referendumu, morate na naslov: Državna volilna komisija, Slovenska cesta 54, SI-1000 Ljubljana, Slovenija, do 26. marca 2011 poslati zahtevek, da želite glasovati po pošti. Zahtevek vsebuje vaše osebne podatke (ime in priimek, datum rojstva, naslov prebivališča, poštni podatki). Zahtevek lahko pošljete tudi po faksu: ++ 386 1 4331 269 ali skenirano po elektronski pošti: rvk(at)gov.si, ker velja rok prispetja. Če boste v času referenduma v Sloveniji, lahko glasujete tudi na katerem od tamkajšnjih volišč, vendar morate to sporočiti Državni volilni komisiji ali okrajni volilni komisiji, na območju katere boste glasovali, najpozneje do četrtka, 7. aprila 2011.

Instruktivni obrazci za vložitev zahtevka za glasovanje po pošti oziroma na volišču na območju Republike Slovenije so na voljo na spletni strani Državne volilne komisije www.dvk.gov.si. Na isti spletni strani si lahko ogledate tudi vsebino zakona, o katerem se odloča na referendumu.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na veleposlaništvo Republike Slovenije v Kopenhagnu ali neposredno na Državno volilno komisijo.