Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
16.12.2009  

Slovenski violinist Miha Pogačnik predstavil generalnemu sekretarju OZN Ban Ki-moonu in evropskim okoljskim ministrom svojo glasbeno vizijo prodora v mednarodnih pogajanjih o podnebnih spremembah v Kopenhagnu

Mednarodno priznani slovenski violinist in slovenski kulturni ambasador Miha Pogačnik je 15. decembra 2009, na svečani večerji ministrov za okolje EU, ki se udeležujejo kritičnega zaključka pogajanj o novem podnebnem sporazumu v Kopenhagnu, predstavil glasbeno strategijo za uspešen prodor v pogajanjih. Častni gost večerje, ki se jo je skupaj z drugimi evropskimi ministri udeležil tudi slovenski minister za okolje Karl Viktor Erjavec, je bil Ban Ki-moon, generalni sekretar OZN.

Po končani predstavitvi je g. Pogačnik generalnemu sekretarju Ban Ki-moonu vročil slikovni prikaz svoje glasbene strategije za uspešen zaključek podnebne konference v Kopenhagnu. Generalni sekretar OZN je ob tem izrazil veliko zanimanje za inovativen pristop, ki ga je predstavil slovenski umetnik s svojo vizijo povezovanja glasbenega procesa s procesom globalnega odločanja.