Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
30.10.2017  

Predstavitev slovenskega turizma in gastronomije na K.U.K.S. Gala Festivalu

V Mestni hiši v Kopenhagnu je petek, 27. oktobra, potekal mednarodni kulturni in gastronomski festival (Gala festival K.U.K.S.), ki se ga je ob 32 drugih ambasadah udeležilo tudi naše veleposlaništvo. Dogodek, ki se ga je tako kot vsako leto udeležilo izjemno število povabljenih gostov, smo izkoristili za promocijo slovenske turistične in gastronomske ponudbe, obenem pa so bili tekom večera navezani številni novi poslovni kontakti.


Slovensko stojnico smo postavili zahvaljujoč prijazni donaciji Mesnin Žerak Podlehnik ter zahvaljujoč požrtvovalnemu delu celotne ekipe veleposlaništva. Slovenski kandidat za častnega konzula, g. Carsten Philipsen, je prav tako številno prispeval k promoviranju slovenske turistične ponudbe na samem dogodku.
Obiskovalcem so bile na pokušino ponujene domače kranjske klobase, številni domači narezki, domača potica, skuta po koroško postrežena z bučnim oljem, posebej pripravljena s strani soproge VP, in domače jabolčno pecivo, sveže pripravljeno s strani namestnice veleposlanika. Hkrati je bil postrežen tudi slovenski med, kjer smo skozi njegovo ponudbo uspešno promovirali pobudo o razglasitvi Svetovnega dneva čebel v okviru OZN. Ob tem smo predstavili tudi izbor slovenskih vin, predstavili piva Union ter Laško, ni pa manjkala niti Radenska in sadni sokovi iz Fructala.


Slovenske stojnice so se udeležili številni obiskovalci. Ta je bila med najbolje založenimi stojnicami na festivalu ter posledično obiskana pozno v noč.  Med njimi se je pri naši stojnici ustavil tudi državni sekretar MZZ Danske, Jonas Bering Liisberg.