Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
09.10.2017  

Zbiranje podpisov volivk in volivcev v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti (ZZDej-K)

Veleposlaništvo obvešča o postopku zbiranja podpisov volivk in volivcev v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti (ZZDej-K)

Državni zbor Republike Slovenije je obvestil, da je pobudnik Jožef Ivan Ocvirk, P.P. 3, 4208 Šenčur, na podlagi Zakona o referendumu in o ljudski iniciativi , vložil obvestilo o pobudi volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in ...dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti (ZZDej-K), ki ga je Državni zbor sprejel 19.9.2017.

V postopku obravnave je bilo ugotovljeno, da pobuda izpolnjuje z zakonom določene pogoje, zato je predsednik Državnega zbora določil, da je prvi dan koledarskega roka za zbiranje podpisov volivk in volivcev v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti (ZZDej-K) torek, 3.10.2017. Zadnji, petintrideseti dan za zbiranje podpisov, pa je ponedeljek, 6. 11. 2017.

Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo:

ZA RAZUMNE ČAKALNE VRSTE

V navedenem roku lahko podporo referendumu izrazijo tudi volivci, ki stalno ali začasno prebivajo v tujini in sicer na način, da svojo podporo izrazijo tako, da njihov podpis na obrazcu potrdi uradna oseba diplomatskega predstavništva ali konzulata Republike Slovenije v tujini (v nadaljevanju: DKP) ali oseba, ki jo za potrjevanje identitete volivcev določi ministrstvo, pristojno za zunanje zadeve (v nadaljevanju: MZZ).

V kolikor bi želeli podporo referendumu izraziti na veleposlaništvu Republike Slovenije v Kopenhagnu se lahko oglasite v času uradnih ur ali pa nas za več informacij pokličete na telefonsko številko veleposlaništva ali nam pišete na e-mail veleposlaništva.