Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
04.06.2012  

Konferenca FRESH 2012, 23. in 24. maj 2012, Kopenhagen

Uvodni govorec na konferenci je bil Claus Meyer, lastnik Meyer Group podjetij na področju gastronomije, ki ima več kot 400 zaposlenih, in solastnik restavracije Noma v Kopenhagnu, ki je bila že dvakrat zapored proglašena za najboljšo na svetu. Še bolj pomembno pa je, da je Meyer glavni protagonist t.i. New Nordic Cuisine gibanja, ki je povzročilo, da ima danes Kopenhagen več restavracij z Michelinovimi zvezdicami kot Rim. Glavni poudarek Meyerjevega gibanja je  - več sadja in zelenjave na vsakem krožniku.

 

Letošnje konference FRESH v Kopenhagnu se je udeležil tudi Boštjan Kozole, direktor slovenske skupine Evrosad, ki je vodilno sadjarsko podjetje v Sloveniji, cilj družbe pa je postati tudi eden najboljših sadjarjev v Evropi. Ob vseh novosti, ki so bile predstavljene na konferenci, je bila konferenca tudi odlična priložnost za vzpostavitev novih kontaktov.

Evrosad je s svojimi jabolki že močno prisoten na baltiškem trgu (Litva in Latvija), manj pa v Skandinaviji, zato so vzpostavljeni kontakti s predstavniki podjetij iz Danske, Švedske, Norveške in Finske lepa priložnost za prodor na te trge.

Več o konferenci na: http://www.freshcongress.com/, več o Evrosadu pa na: http://www.evrosad.si/.