Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
25.05.2012  

OECD konferenca o zelenih inovacijah v turizmu, 21. maj 2012, Kopenhagen

Maja je v Kopenhagnu v organizaciji OECD-ja in Nordijskega centra za inovacije potekala mednarodna konferenca z naslovom Green Business Model Innovation in the Tourism and Experience Economy. Osrednja tema konference so bile zelene inovacije v turistični industriji in njihov doprinos k uspehu turističnih podjetij na trgu.

Organizatorji so kot primer inovativnega pristopa k prepoznavanju in sofinanciranju inovativnih turističnih projektov k sodelovanju povabili tudi avtorje projektov Banka turističnih priložnosti Slovenije, Sejalec in Snovalec: Slovensko turistično organizacijo, Direktorat za turizem in internacionalizacijo pri MGRT in Fakulteto za turistične študije Turistico (UP). V panelni diskusiji je kot slovenski predstavnik sodeloval idejni vodja projekta BTPS, mag. Dejan Križaj z UP FTŠ Turistice.

 

Foto. mag. Dejan Križaj

To je novo pomembno priznanje za Banko turističnih priložnosti Slovenije, osrednji mehanizem za spodbujanje inovativnosti v slovenskem turizmu, ki sledi številnim drugim: 

- BTPS kot primer spodbujanja trajnostnega turističnega razvoja na konferenci Innovation Policy for the Western Balkans and Turkey v Bruslju,

- BTPS kot primer inovativne uporabe IKT v MSP-jih v sklopu projekta ICT Value Networks,

- BTPS kot dobra praksa v EU letu ustvarjalnosti in inovativnosti 2009,

- prejem nagrade Ulysses UNWTO-ja,

- priznanje za BTPS na 5. Slovenskem forumu inovacij.

Za več informacij o BTPS in njenih mehanizmih obiščite spletno stran www.btps.si