Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
25.05.2012  

Dansko-slovenski inovacijski tabor

Februarja 2012 je Banka turističnih priložnosti Slovenije (BTPS) organizirala 5-dnevni inovacijski tabor za študente danske univerze Aalborg. Danski študentje so se med bivanjem v Sloveniji srečali s predstavniki vseh treh ustanoviteljev BTPS - Direktoratom za turizem in internacionalizacijo (MGRT), Slovensko turistično organizacijo in Fakulteto za turistične študije Turistica iz Portoroža.

 

Foto: obisk Bohinj Park EKO hotela, pogovor z dir. Anžetom Čoklom

Poleg tega so študenti v skupinah obiskali sedem izzivalcev, katerih izzive so reševali: Turizem Ljubljana, Turizem Bled, Zavod za turizem Kranj, bohinjski EKO Park hotel, hostel Celica, Luko Koper v sodelovanju s Turizmom Koper in ukrepe, ki jih v sklopu BTPS izvajamo za pospeševanje inovativnosti v turizmu na nacionalni ravni.

Navdušenje nad taborom je bilo obojestransko, o čemer poleg izrazov zadovoljstva s strani študentov in profesorjev priča tudi izjava enega izmed izzivalcev: "Navdušeni smo nad tovrstnimi uporabnimi projekti, ki ne le da dajejo študentom možnost praktičnega usposabljanja, temveč tudi nam podjetnikom zagotavljajo rešitve, ki nam bodo zagotovo prišle zelo prav pri našem poslovanju in uresničevanju zastavljenih projektov."

Kratki povzetki predlaganih rešitev bodo konec maja javno dostopni na spletni strani http://www.btps.si/default.aspx

Novica je dostopna preko: http://www.btps.si/depositview.aspx?dpid=1476