Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
11.11.2011  

Koncert mag. Daliborja Miklavčiča v Sct Thomas Kirke v Kopenhagnu

V počastitev 20. obletnice samostojnosti Slovenije je Veleposlaništvo RS v Kopenhagnu 10. novembra 2001 v Sct. Thomas Kirke v Frederiksbergu (Kopenhagen) organiziralo koncert znanega slovenskega organista, profesorja in skladatelja mag. Daliborja Miklavčiča.

Koncerta se je udeležilo okoli 90 veleposlanikov in diplomatov, Slovencev, ki živijo na Danskem, gospodarstvenikov in danskih prijateljev Slovenije, ki sta jih povabili veleposlaništvo in Sct. Thomas Kirke. Zbranemu občinstvu je mag. Miklavčič na pedalnem čembalu in orglah predstavil glasbo Bacha, Böhma, Iacobusa Gallusa in drugih slovenskih skladateljev.

Po koncertu, ki ga je občinstvo nagradilo z navdušenim aplavzom, je mag. Miklavčič na željo in izjemen interes, ki so ga pokazali gosti, razkazal svoj unikatni čembalo in odgovarjal na njihova številna vprašanja o izdelavi, delovanju in lastnostih tega enkratnega inštrumenta.

S koncertom v Sct. Thomas Kirke je Veleposlaništvo RS v Kopenhagnu na svečan in zahvaljujoč odprtosti ter komunikativnosti mag. Miklavčiča,  izjemno zanimiv način obeležilo 20. obletnico slovenske samostojnosti.  

PHOTO: HASSE FERROLD