Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
28.02.2017  

Srečanje z norveškim ministrom za evropske zadeve in posredovanje čestitk ob 80 letnici norveškega kralja

 
Veleposlanik Kajzer se je na povabilo vodje predstavništva Evropske komisije v Oslu udeležil srečanja vodij diplomatskih predstavništev držav članic EU z norveškim ministrom za EU zadeve Frank Bakke Jensnom. Na srečanju so bile obravnavane teme povezane s sodelovanjem med EU in Norveško, kjer pomemben instrument sodelovanja predstavlja t.i. Norveški finančni mehanizem, ki prispeva k višji ravni kohezije v EU.
Obravnavane so bile tudi druge teme, ki so povezane s sodelovanjem med EU in Norveško, vključno z izhodom Združenega kraljestva iz EU, kar bo imelo posledice tudi za prostotrgovinski sporazum z Norveško. Norveški minister s katerim je veleposlanik Kajzer ob robu srečanja opravil še krajši ločen pogovor, kjer ga je povabil, da obišče Slovenijo, je ob tem predstavil še prioritete delovanja Nordijskega sveta ministrov, ki mu v letu 2017 predseduje Norveška.

Veleposlanik Kajzer je ob robu obiska skupaj z drugimi veleposlaniki obiskal kraljevo palačo kjer se je vpisal v zlato knjigo in v imenu Slovenije zaželel vse dobro norveškemu kralju Haraldu V, ki praznuje častitljivo 80 letnico. Obenem je veleposlanik Kajzer opravil še pogovor v norveškem parlamentu Stortingu, kjer so bile obravnavane teme povezane s krepitvijo medparlamentarnega sodelovanja in z možnostjo realizacije obiska na ravni predsednika parlamenta.