Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
12.06.2019  

Slovenska podjetja na mednarodnem seminarju ZN za javna naročila v Kopenhagnu

Slovenska podjetja prvič sodelujejo na mednarodnem seminarju Združenih narodov za javna naročila. Seminar poteka v Kopenhagnu 12. in 13. junija. Cilj seminarja je seznaniti podjetja s postopki javnih naročil ZN.


Slovenska podjetja, ki sodelujejo, obsegajo široko paleto sektorjev in vključujejo Alvidis, Boson, MESI, Sentra in Fast Lane (Flane). Veleposlanik v nordijskih državah Edvin Skrt je ob otvoritvi seminarja izjavil: "Sodelovanje s sistemom ZN je eden od načinov za iskanje novih trgov in novih priložnosti za sodelovanje, ki bodo omogočile razpršitev slovenskega izvoza. Želimo si povečanega sodelovanja slovenskih gospodarskih subjektov na razpisih ZN in prepričan sem, da bo današnji dogodek prispeval k boljšemu razumevanju slovenskih podjetij o priložnostih za poslovanje z ZN. Prepričani smo, da lahko slovenska podjetja ponudijo odlične izdelke in storitve po konkurenčnih cenah."


Dogodek poteka v prostorih ZN v Kopenhagnu, so-gostiteljice pa so Slovenija, Velika Britanija, Nizozemska in Irska, iz katerih podjetja se tudi udeležujejo seminarja.