Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
21.09.2018  

Veleposlanik Edvin Skrt je predal poverilna pisma danski kraljici Margareti II

Veleposlanik Skrt je ob priložnosti predaje poverilnih pisem danski kraljici prenesel pozdrave in najboljše želje slovenskega predsednika Boruta Pahorja. Izrazil je zadovoljstvo, da imata državi zelo dobre dvostranske odnose in vse boljše gospodarsko sodelovanje. Na obeh straneh obstaja interes za povezovanje, ki si ga bomo v veleposlaništvu prizadevali še dodatno spodbujati.  Povedal je, da ga veseli, da vse več danskih turistov obišče Slovenijo ter se po prvem obisku tja večkrat vrača. Prav tako so vse številčnejši slovenski gostje na Danskem. Slovenijo in Dansko povezujejo številni sorodni pogledi na številne težke izzive, s katerimi se sooča mednarodna skupnost tako znotraj EU in NATO, kot tudi na splošno.

Kraljica Margareta II je veleposlaniku Skrtu in njegovi družini izrazila prisrčno dobrodošlico in se nato spomnila toplega sprejema v Sloveniji, ki jo je leta 2001 prav v tem času v letu obiskala s svojim (pokojnim) soprogom. Strinjala se je, da je svet pred številnimi težkimi izzivi in izrazila upanje, da bomo nanje znali odgovoriti in se z njimi soočiti. Zanimala se je kako gre Sloveniji po finančni krizi in izrazila zadovoljstvo, da smo se z njo znali dobro soočiti in okrevati.

Kraljica Margareta II in veleposlanik Skrt sta se, skupaj z njegovo partnerko Klavdijo, v zelo prijetnem vzdušju pogovarjala tudi o družinskem življenju in poletju na Danskem, ki je bilo letos eno najtoplejših in suhih v danski zgodovini.